Schokker Maritiem

Aflos kapitein binnenvaart

Bemiddeling personeel

Scheepsmanagement

Schokker Maritiem

Aflos kapitein binnenvaart

Bemiddeling personeel

Scheepsmanagement

Boot transport

Schokker Maritiem levert als dienst het verplaatsen van uw jacht of schip op eigen kiel van A naar B. Dit is een aantrekkelijke manier van boottransport over het water, ook wel yacht delivery genoemd. In veel gevallen is het goedkoper dan wegtransport en kan tijdens de overtocht instructies worden gegeven aan de booteigenaar. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven (bootmakelaars en yachtcharters). Wij verplaatsen plezier en beroepsvaartuitgen tot 135 meter lang.

Onze kernactiviteit is het varen met beroeps binnenvaart schepen en tankers van meer dan 3000 ton over smalle en soms ondiepe kanalen en rivieren met lage bruggen of snelstromende rivieren zoals de Rijn. Dit doe ik dag en nacht,ook bij mist of slecht zicht wanneer het schip met een radar is uitgerust. onze neven activiteit is het verplaatsen van kleinere schepen van A naar B eventueel met de eigenaar aan boord. wij varen uw boot efficient en veilig naar de nieuwe thuishaven!

Leren varen op uw nieuwe schip

Tevens is het mogelijk om als eigenaar mee te varen bij de overtocht en zo eraring op te doen met uw nieuwe jacht. Tijdens het transport van uw boot is er voldoende gelegenheid om uitleg te krijgen van een ervaren kapitein over navigeren, aanmeren, afvaren, manoeuvreren, knopen leggen, vaarregels, varen op ruim water en krijgt u praktische tips. De theorie uit het vaarbewijs cursusboek wordt behandeld en in de praktijk gebracht. Tevens leert u de vaareigenschappen van uw boot kennen. Uiteraard kunnen wij ook een vaarcursus manoeuvreren verzorgen vanuit uw thuishaven.

Onderhoud, reparatie of winterstalling
Overvaren van uw boot naar een andere haven uit handen geven, omdat u hier zelf geen tijd voor heeft? Motorboot of zeilboot verplaatsen naar bootshow of winterstalling? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor een schipper en bemanning.

Vakantie of verhuizen
Ander vaargebied ontdekken, maar geen tijd of zin om de boot over te varen? Schakel dan een schipper in van Schokker Maritiem, Varen vanuit de thuishaven levert vaak een beperkt gebied op om te varen. Wij verplaatsen uw boot naar een nieuwe bestemming en uw vakantie start vanuit een totaal andere omgeving. Bijvoorbeeld uw boot heeft een ligplaats in Zuid-Holland en u bent voornemens de vakantie te starten in Friesland. Wij verplaatsen dan de boot naar de door u bepaalde bestemming. Andersom is uiteraard ook mogelijk, dat wij de boot terugvaren naar de thuishaven.

Ook wanneer u verhuist kunnen wij u ontlasten en uw boot verhuizen naar nieuwe haven.

Bemanning

Wilt u liever zelf varen maar heeft u iemand nodig bij het aanleggen en afmeren van uw boot? Het is veiliger en makkelijker om een helpende hand aan boord te hebben, bijvoorbeeld bij het schutten in sluizen, of aanleggen van de boot in de haven. Geen probleem, ik ben u graag van dienst.

Neem contact met ons op voor meer informatie.